Egy nagyon hűvös, borongós áprilisi reggelen fantasztikus ötletem támadt! A hőn szeretett levendulát házasítom a kedvenc reggeli italunkkal, a kávéval. A kettejük házasságából alakult a levendula tejhabos kávé.
Igazi kuriózum. Nagyon különös illatot és aromát kölcsönzött a levendula a kávénak, és mivel nem magába a kávéba főztem bele a levendula virágokat, hanem a tejbe, így nem nyomják el egymás ízét, illatát.
A kávé receptje nagyon egyszerű:
Főzz egy tetszőleges kávét, és tegyél a tetejére levendulás tejhabot.
3 adag kávéhoz egy kis pohárnyi tejbe 1 ek szárított levendulát szórok, és kb. 1,5 perc alatt felforralom a mikróban. Ízlés szerint még a főzés előtt édesítem. Ez után leszűröm egyenesen a kézi tejhabosítóba, és pár mozdulattal felhabosítom, majd a kifőtt kávé tetejére kanalazom.