Levendulás limonádé

Levendulás limonádé

Többen kérték, hogy írjuk le a levendulás limonádé receptjét. A recept igazából nagyon egyszerű, csak egy pici trükkje van, valahogy ki kell csalogatni az ízt a levendulából.

A limonádé kiváló frissítő az év bármely szakában, mivel friss és szárított levendulából (levendula teából) is elkészíthető.

 

Elkészítés:

1 ek. szárított levendulát 1-2 dl forró vízbe dobsz, fél órát állni hagyod, majd csinálsz egy citromos limonádét – ízlés szerint édesítővel, cukorral vagy anélkül – amihez hozzákevered a levendula lét és jól behűtöd. Legjobb a frissen csavart citromlé esetleg egy icipici reszelt citromhéjjal. Ha csak friss levendula van, akkor jól dörzsöld szét a virágokat az áztatás előtt. Forró víz nélkül is jó, a lényeg, hogy időt kell hagyni, hogy kiázzon a levendula íze.

Leszűrni én közvetlenül a pohárba töltés előtt szoktam, hogy minél jobban kiázzon az íz a fűszerből.

Ugyanezzel a módszerrel készül a citromfüves és a mentás limonádé is, mindhárom nagyon jó hűsítő nagy melegben.

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A levendula szappan titka
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Levendulás rózsa lekvár
Yule Love levendulás pogácsa
Sütőtökös rétes levendulával
Rizottó levendulával
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Kávé levendulás tejhabbal
Levendulás méz készítése
Fenyőméz recept köhögés ellen
Levendula olaj masszázshoz
A levendula a csábítás virága
Süteményre festett levendula csokor
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Levendulás tej tejhabbal
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendulás mákos fagyi
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Őszibarack lekvár levendulával
Levendulás őszibarack jégkása
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Kövess minket: