Régi Idők Ízei - levendulás lekvárok

levendulás lekvárok

A minap nagyon kedves csomagot kaptunk a Régi Idők Ízei Skanzen Étteremtől. Mivel nem tudtunk elmenni személyesen a Levendulás Lekvárfőző Napokra, ezért elküldtek csomagban egy ízelítőt a levendulás lekvárjaikból. Igazán különleges lekvárokat kóstolhattunk. A gyönyörű vidékies csomagolás mögött valódi gyümölcsös ízek bújnak meg a téli fogyasztásra :)

 levendulás lekvárokA postás csengetésekor az első gondolatom az volt, hogy vajon mit rendeltem megint, amit elfelejtettem, és mennyit kell majd fizetnem a postásnak. Ezek után igazán felüdítő volt kinyitni a csomagot, és meglátni az igazán autentikus levendulás lekvárokat. A csomagban 4 féle lekvár pihent: Levendulás szilva, Szerelemlekvár, Csipkebogyó és Levendulás Otelló.

Levendulás szilva lekvár

levendulás szilvalekvár

Az igazat megvallva, bár nagyon kíváncsi voltam az ízükre, két hétig gondolkodtam, hogy hogy írjak úgy cikket a lekvárokról, hogy ne kelljen mind kibontani de azért meg is tudjam kóstolni :) Mivel megoldás nem született, úgy döntöttem, nem húzom tovább a dolgot, és mind felbontogatom, legfeljebb 1-2 hétig több lekvárt eszünk a megszokottnál.

levendulás szilvalekvár összetevők

Elsőnek a levendulás szilvát bontottam ki. Az illata hasonlított a nagymamám által főzött szilvalekváréra, bár az annak idején jóval sűrűbb volt, a kanálról is alig akart leesni. A levendulás íz nagyon halványan sejlett át, viszont egy nagyon érett, mély, kissé fűszeres íze volt. Kétszer is megnéztem, hogy tényleg csak a szilva és a levendula van -e benne, mivel nekem még szegfűszeg és fahéj íz is felsejlett. 

levendulás szilva kibontva

Szerelemlekvár

szerelemlekvár

Első látásra több elképzelésem is volt, hogy vajon mit takar ez a név, hogy Szerelemlekvár. Bár én inkább eperlekvárra tippeltem ez viszont meggy-cseresznye, a többi összetevővel nem nyúltam nagyon mellé, mivel tartalmaz még étcsokoládét és rumot is. És az íze pont olyan mint a tartalma, meggy-csoki-rum :)

meggy-cseresznye rumos csokis lekvár

A csokitartalom elég magas lehet, mert akárhova nyúltam a kanállal, mindenhol akadt bele egy-két kocka csokoládé.

Levendulás Otelló

levendulás szőlő lekvár

Harmadikként került sorra a Levendulás Otelló. Igazán nem csalódtam benne! Bár én a sűrűbb lekvárokat kedvelem, de ezen érződött a legjobban a levendula íze, ami nagyon jól kiegészítette a szőlő markáns ízét, és fantasztikus a színe is! Szuper választás ajándékba akár borkedvelő férfiaknak is, nagyon kedves, vidékies csomagolással.

szőlőlekvár

Csipkebogyó

csipkebogyó lekvár

Valódi, hamisítatlan csipkebogyó lekvár, csipkebogyó ízzel és hozzáadott mesterséges anyagok nélkül. Ez mellesleg az összes kóstolt lekvárra igaz, egyik sem tartalmaz tartósítót, mesterséges színezéket és egyéb vegyi anyagokat (kivéve a citromsav egyes gyümölcsök esetén). Ez igazán folyós volt, de az igazat megvallva, még soha nem ettem sűrű csipkebogyó lekvárt, amit házilag készítünk, az is mindig folyik :))

Képek a lekvárkészítés menetéről a Tihanyi Lekvárfőző Napok keretében >>

Ez is érdekelhet - Utazás

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
Mini levendula ültetvény Svájcban
Kínai levendula?
Könyajánló: A levendula szerelmeseinek kézikönyve
Levendulás esküvő Lajosmizsén
Régi Idők Ízei - levendulás lekvárok
Provance: Sainte Agnes középkori levendulás kert + VIDEO
Tihanyi levendulaolaj lepárló terv
Levendulás ételeket főztünk az MTV 1 Balatoni Nyár műsorában
Itt jártunk: Tihanyi Levendula Fesztivál 2012
Van ahol így ünneplik a levendula aratás kezdetét – VIDEÓ
Miniszter az őslevendulásban
A Levendula Útja – Provence túratervezés
Levendula fesztiválok Franciaország 2012
Hvár sziget – csodálatos levendula ültetvények
Levendula mezők Angliában
Levendula fesztivál 2012
Kövess minket: