Egy igazi levendulás bolt Tihanyban – Levendula Udvarház

Levendula Udvarház

Tihanyban, egy kicsit távolabb a főút zajától találtuk meg Magyarország talán leghíresebb és legszebb levendulás boltocskáját, a Levendula Udvarházat. Hollán Évát, a Levendula Udvarház tulajdonosát kértük meg, hogy meséljen egy kicsit a csodálatos boltjukról.

 Éva: A Levendula Udvarházat 3 évvel ezelőtt indítottuk el és a születését az a késztetés motiválta, hogy Tihanynak ez a kincse minél nagyobb népszerűségre tegyen szert, hiszen hányatott előélete ellenére a levendula kiváló hatású gyógynövény, a virága pedig szemet gyönyörködtető látvány, mely egyfajta életérzés közvetítője. Tehát ez mint “küldetés” fogalmazódott meg bennünk és a nyitás óta eltelt időben minden energiánkat erre fordítottuk. 

Azt mondják történelmet írtunk Tihanyban ennek a boltnak a megnyitásával. A tucat kínai áruk helyett, mi kifejezetten a magyar kézműves termékeket kínáljuk, személyes kapcsolatot tartva minden kézművessel, iparművésszel.

Nagyon minőségi a termékválaszték, hogy alakult ez ki?

Általában mi találjuk ki, mi is kerüljön az üzletbe és utána együtt tervezzük, fejlesztjük ki a termékeket. Sajnos mindent nem tudunk már itthonról beszerezni, nagyon sok régen virágzó cég bezárta kapuit, de mindig törekszünk rá, hogy amit csak lehet, itthon állítsunk elő, ezzel lehetőséget biztosítva annak megmutatására, hogy igazán remek kézművesek, művészek élnek és alkotnak itthon.

tihany levendula bolt 2

A levendula boltban nagy a forgalom

Manufaktúraként működünk, nagyon sok terméket mi állítunk elő, általában én tervezem és a kis csapatunk pedig megvalósítja. Így például a levendulás termékek nagy részét, a szappanokat, illatosítókat stb. Az idei évben már elkészülnek a saját fejlesztésű tihanyi levendulából készült kozmetikumaink, amely reméljük szintén nagy örömet szerez majd vevőinknek. Tihanyi kötődésünk igazából érzelmi, pár évvel ezelőttig a Balaton déli partján laktunk, akkor költöztünk Tihanyba, igazából azért, hogy ezt az üzletet létrehozhassuk.

 tihany levendula bolt 3

A levendula virágzása szezonális, a boltotok hogy van nyitva?

Az üzlet egész évben nyitva van, csak februárban hét közben van zárva, de akkor is egy telefonszámon el lehet érni bennünket és ha valaki szeretne bemenni az üzletbe, kinyitjuk.A levendulás termékeken kívül sok más lakberendezési kiegészítőt is tartunk, ezért nem csak szezonális az üzlet. Foglalkozunk még lakberendezéssel is, ami stílusában kicsit Provence-t idézi, de ez inkább csak a színekben és a kopottas felületkezelésben nyilvánul meg, de a bútorok mind vagy felújított régi magyar berendezési tárgyak, vagy régi fából újonnan gyártott darabok, melyre igény szerinti festés vagy akár díszítőfestés is kérhető.

És mi a helyzet az évente megrendezett Tihanyi Levendula Fesztivállal?

Az évente megrendezésre kerülő tihanyi levendulafesztiválra mindig sokféle saját programot kínálunk, ahol persze minden a levenduláról szól. Bemutatjuk a sokrétű felhasználásának a lehetőségeit, legyen szó gasztronómiáról, gyógyhatásról, szépítkezésről. A gyerekeknek is sok programot biztosítunk, lesz koszorúfonás, mézeskalács díszítés.

 tihany levendula bolt 4

Kedves levendula babák fogadnak minket az ajtóban.

 tihany levendula bolt 5

Az egyik szekrényben levendula mintás füzetek és könyvecskék sorakoznak.

 tihany levendula bolt 6

Levendula mintás zsákocskák, hímzések.

 tihany levendula bolt 7

Francia Shabby Shic hangulat a boltban.

 tihany levendula bolt 8

Gyönyörű kézműves levendula mintás kerámiák.

 tihany levendula bolt 9

Egy külön szekrényben a levendulás kozmetikumok, szappanok, üvegcsék, gyertyák.

 tihany levendula bolt levendula zsák

Az elmaradhatatlan illatosító levendula  zsákok.

 tihany levendula bolt szappanok

A pénztár előtt egy régi mosdó állványon házi készítésű levendulás szappanok különféle kivitelben és csomagolásban.

levendula ajándékbolt Tihanyban

Ez is érdekelhet - Utazás

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
Mini levendula ültetvény Svájcban
Kínai levendula?
Könyajánló: A levendula szerelmeseinek kézikönyve
Levendulás esküvő Lajosmizsén
Régi Idők Ízei - levendulás lekvárok
Provance: Sainte Agnes középkori levendulás kert + VIDEO
Tihanyi levendulaolaj lepárló terv
Levendulás ételeket főztünk az MTV 1 Balatoni Nyár műsorában
Itt jártunk: Tihanyi Levendula Fesztivál 2012
Van ahol így ünneplik a levendula aratás kezdetét – VIDEÓ
Miniszter az őslevendulásban
A Levendula Útja – Provence túratervezés
Levendula fesztiválok Franciaország 2012
Hvár sziget – csodálatos levendula ültetvények
Levendula mezők Angliában
Levendula fesztivál 2012
Kövess minket: