Levendula koszorú készítése lépésről lépésre

Levendula koszorú készítése lépésről lépésre

A hőgyészi levendula szüreten járva hatalmas csokor levendulával tértünk haza azzal a kifejezett céllal, hogy még aznap délután készítek belőle egy levendula koszorút.

A tavaszi metszések alkalmával szereztem a zöld hulladékból egy csomag levágott szőlő venyigét, és még frissen megfontunk a gyerekekkel pár koszorú alapot azért, hogy majd ha lesz nyáron levendulánk, elkészíthessem a várva várt levendula koszorút. 4-5 alap is készült, de csak egyetlen ilyen nagy koszorúra lett elég az a hatalmas doboznyi levendula. A készítés közben megszámoltam, összesen 55 db kb. 30 szálas kis csokrot dolgoztam bele a koszorúba, így körülbelül 1650 szál levendulát használtam fel hozzá. Ha ezt felszorozzátok a piaci árral (30 szálas levendula csokor 200 Ft-ba került), akkor min. 11.000 Ft ba került volna.

Később kiderül hogy miért, de ennek a koszorúnak az elkészítéséhez kifejezetten jók a rövid szárú virágok!

Ebből a kis számításból azért látszik, hogy a nagy méretű levendula csokrok miért nem tudnak olcsók lenni.

A levendula koszorú elkészítése

De most térjünk rá a készítésre. Előkészítettem a fonott koszorú alapot, a virágkötő drótot, egy ollót, és a levendulákat. Kis csokrokat készítettem úgy, hogy a virágok fejét egy vonalba igazítottam, majd az első csokrot rákötöztem a koszorú alapra jobbra fordítva.

A következő csokrot balra fordítva kötözöm rá a koszorúra egy kis eltolással, majd így sorba, jobbról-balról. Ettől lesz igazán tömött a koszorú, és nem látszik ki sehol sem a zöld része, sem a koszorú alap.

levendulakoszorualap

A kötöződrótot 2-3x rátekerem a virágokra, majd 2-3 cm-el lejjebb levágom ollóval a szárakat. Nos pont emiatt, jó ehhez a koszorúhoz a rövid szárú levendula.

koszorukeszitese

Szépen halad a koszorú, egyet jobbra, egyet balra irányítva kötözve rá. Amikor összeér, meg kell emelni az első csokrot, és úgy beigazítani alá az utolsó csokrokat.

keszalevendulakoszoru

A kész koszorú. Frissen is nagyon jól mutatott, de a szárításhoz vízszintes alapra fektettem. Ebben a szaharai hőségben már szinte másnapra megszáradt.

Ez is érdekelhet - Kreatív

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendula quilling készítése lépésről lépésre
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
A levendula szappan titka
Imádom a levendulát - interjú
Levendula ékszer üvegből
Levendula olaj masszázshoz
Levendula koszorú morzsolt levendulából
A levendula a csábítás virága
Faragott levendula babák
Levendula koszorú készítése – VIDEÓ
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Lila orgona koszorú készítése
Kövess minket: