Levendulás citromos sütemény

citromos levendulás süti

A levendula legnépszerűbb felhasználási formája a gasztronómiában a sütemények ízesítése. A csokoládék kívül a legjobb párja a citrom. Ebben a receptben egy könnyű citromos levendulás gyümölcskenyérformában sütött kevert tésztát ajánlunk az olvasók figyelmébe, melyben a három jóbarát, a levendula, a citrom és a csokoládé egyszerre kényezteti ízlelőbimbóinkat.

Hozzávalók:

120 g puha vaj
200 g cukor
2 tojás
300 g liszt
1/2 cs. sütőpor
150 ml tej
fél citrom leve
2-3 kiskanál szárított levendula
5 dkg apróra tördelt étcsokoládé

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral és a tojásokkal robotgéppel krémes állagúra keverjük . Hozzáadjuk a tejet, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk egy fél citrom levét is. A cukor helyettesíthető levendulás cukorral is.

A levendulavirágokat kézi mozsárban durván összetördeljük, és a tésztába szórjuk, és belekeverjük az étcsoki darabokat. Egy hosszúkás püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt 160 fokon készre sütjük.

Fotó: Flickr – Salim Virji CC 2.0

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Kávé levendulás tejhabbal
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendulás méz készítése
Levendulás mézeskalácsok - interjú
A levendula a csábítás virága
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Levendula olaj masszázshoz
Rizottó levendulával
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendulás mákos fagyi
A levendula szappan titka
Fenyőméz recept köhögés ellen
Levendulás tej tejhabbal
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Yule Love levendulás pogácsa
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendulás őszibarack jégkása
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Levendulás rózsa lekvár
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Sütőtökös rétes levendulával
Őszibarack lekvár levendulával
Süteményre festett levendula csokor
Kövess minket: