Levendulás citromos sütemény

citromos levendulás süti

A levendula legnépszerűbb felhasználási formája a gasztronómiában a sütemények ízesítése. A csokoládék kívül a legjobb párja a citrom. Ebben a receptben egy könnyű citromos levendulás gyümölcskenyérformában sütött kevert tésztát ajánlunk az olvasók figyelmébe, melyben a három jóbarát, a levendula, a citrom és a csokoládé egyszerre kényezteti ízlelőbimbóinkat.

Hozzávalók:

120 g puha vaj
200 g cukor
2 tojás
300 g liszt
1/2 cs. sütőpor
150 ml tej
fél citrom leve
2-3 kiskanál szárított levendula
5 dkg apróra tördelt étcsokoládé

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral és a tojásokkal robotgéppel krémes állagúra keverjük . Hozzáadjuk a tejet, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk egy fél citrom levét is. A cukor helyettesíthető levendulás cukorral is.

A levendulavirágokat kézi mozsárban durván összetördeljük, és a tésztába szórjuk, és belekeverjük az étcsoki darabokat. Egy hosszúkás püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt 160 fokon készre sütjük.

Fotó: Flickr – Salim Virji CC 2.0

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Levendulás őszibarack jégkása
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Levendulás tej tejhabbal
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Kávé levendulás tejhabbal
Sütőtökös rétes levendulával
Őszibarack lekvár levendulával
Levendula olaj masszázshoz
Süteményre festett levendula csokor
Levendulás méz készítése
Gyógynövényes ringló dzsem
Gluténmentes levendulás sós keksz
A levendula szappan titka
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Levendulás mákos fagyi
A levendula a csábítás virága
Rizottó levendulával
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Fenyőméz recept köhögés ellen
Yule Love levendulás pogácsa
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendulás rózsa lekvár
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Kövess minket: