Levendulás citromos sütemény

citromos levendulás süti

A levendula legnépszerűbb felhasználási formája a gasztronómiában a sütemények ízesítése. A csokoládék kívül a legjobb párja a citrom. Ebben a receptben egy könnyű citromos levendulás gyümölcskenyérformában sütött kevert tésztát ajánlunk az olvasók figyelmébe, melyben a három jóbarát, a levendula, a citrom és a csokoládé egyszerre kényezteti ízlelőbimbóinkat.

Hozzávalók:

120 g puha vaj
200 g cukor
2 tojás
300 g liszt
1/2 cs. sütőpor
150 ml tej
fél citrom leve
2-3 kiskanál szárított levendula
5 dkg apróra tördelt étcsokoládé

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral és a tojásokkal robotgéppel krémes állagúra keverjük . Hozzáadjuk a tejet, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk egy fél citrom levét is. A cukor helyettesíthető levendulás cukorral is.

A levendulavirágokat kézi mozsárban durván összetördeljük, és a tésztába szórjuk, és belekeverjük az étcsoki darabokat. Egy hosszúkás püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt 160 fokon készre sütjük.

Fotó: Flickr – Salim Virji CC 2.0

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Süteményre festett levendula csokor
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Kávé levendulás tejhabbal
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Levendulás tej tejhabbal
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Rizottó levendulával
Yule Love levendulás pogácsa
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Levendulás méz készítése
A levendula szappan titka
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendulás mákos fagyi
Levendulás őszibarack jégkása
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendula olaj masszázshoz
Sütőtökös rétes levendulával
Őszibarack lekvár levendulával
Fenyőméz recept köhögés ellen
Levendulás rózsa lekvár
A levendula a csábítás virága
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Kövess minket: