Levendulás citromos sütemény

citromos levendulás süti

A levendula legnépszerűbb felhasználási formája a gasztronómiában a sütemények ízesítése. A csokoládék kívül a legjobb párja a citrom. Ebben a receptben egy könnyű citromos levendulás gyümölcskenyérformában sütött kevert tésztát ajánlunk az olvasók figyelmébe, melyben a három jóbarát, a levendula, a citrom és a csokoládé egyszerre kényezteti ízlelőbimbóinkat.

Hozzávalók:

120 g puha vaj
200 g cukor
2 tojás
300 g liszt
1/2 cs. sütőpor
150 ml tej
fél citrom leve
2-3 kiskanál szárított levendula
5 dkg apróra tördelt étcsokoládé

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral és a tojásokkal robotgéppel krémes állagúra keverjük . Hozzáadjuk a tejet, majd kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk egy fél citrom levét is. A cukor helyettesíthető levendulás cukorral is.

A levendulavirágokat kézi mozsárban durván összetördeljük, és a tésztába szórjuk, és belekeverjük az étcsoki darabokat. Egy hosszúkás püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt 160 fokon készre sütjük.

Fotó: Flickr – Salim Virji CC 2.0

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kávé levendulás tejhabbal
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
A levendula a csábítás virága
Őszibarack lekvár levendulával
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Levendulás méz készítése
Süteményre festett levendula csokor
Levendulás rózsa lekvár
A levendula szappan titka
Levendula olaj masszázshoz
Levendulás tej tejhabbal
Gyógynövényes ringló dzsem
Fenyőméz recept köhögés ellen
Yule Love levendulás pogácsa
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Rizottó levendulával
Levendulás mákos fagyi
Gluténmentes levendulás sós keksz
Sütőtökös rétes levendulával
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Levendulás őszibarack jégkása
Kövess minket: