Ezt a receptet Ivettől kaptuk, a püspökszilágyi Ivett flower and garden-ből: egy Isteni finom citromos levendulás keksz. A levendulásukat is bemutattuk, itt >>

Hozzávalók:

30 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojás sárgája
vanilia aroma





Elkészítés:

A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk és folpackba csomagolva, hűtőbe tesszük kb 1 órára. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, formára szaggatjuk és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha már kap egy kis barnás színt).

Ha kihűlt porcukor, citromlé (frissen csavart) és víz keverékével megkenni. Ezt olyanra kell kikeverni, hogy sűrű maradjon és ne folyón le a kekszről. Szárított levendulavirágokkal megszórni.

Isten finom, a levendula és a citrom jó barátok 😀

További levendulás recepteket itt találsz >>