Levendulás tejkaramell cukorka

Nagy várakozással vágtam bele ebbe a munkába, és az eredmény minden várakozásomat felülmúlta. Egy olyan levendulás cukrot akartam alkotni, amiben lehelet finoman átsejlik a levendula aromája, de nem az a kizárólagos íz, és emellett nem akartam egy “sima” cukorból készült cukrot.

Így jutottam el az ötletig, hogy a tejkaramellát ötvözöm a levendulával, és az eddigi vélemények alapján, valami fantasztikus íz született.

Egy olyan cukorka született, ami nem omlós, hanem teljesen kemény, cukor állagú, szopogatható, de rágcsálható is, és minden szopogatásnál átsejlik a karamell ízén a levendula.

Kóstolást tartottunk

Kicsit izgultam, hogy másoknak vajon hogy ízlik, ez a nem mindennapi cukorka, ezért több ismerősömmel (kicsikkel és nagyokkal) megkóstoltattam az alkotást. A levendula fanok persze odáig voltak, de volt olyan, aki még soha életében nem kóstolt semmilyen levendulásat, és az volt az első reakciója, hogy ez fantasztikus, hol lehet ilyent venni :)) Szinte senki nem akarta elhinni, hogy ez egy házi készítésű cukorka.

Nemsokára meg is lehet majd vásárolni a készülő webshopunkban, de addig is a vállalkozó kedvűek számára leírom az elkészítés módját. Ha elkészíted a receptet, kérve kérlek, hogy írj egy hozzászólást, hogy nálatok milyen volt a fogadtatása!

Levendulás cukorka hozzávalói:

250 ml tejszín (én 20%-ost használtam)

250 gr cukor

6 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

6 dkg levendulás méz (elkészítését lásd itt >>
Ez a mennyiség egy nagy evőkanálnyinak felel meg.

3 csipet só

8-10 csepp Tihanyi levendula olaj (Lavandula Angustifolia) -


FONTOS: csakis tiszta, desztillációval nyert 100% tisztaságú valódi levendulaolajat használjunk, semmiképpen nem valami levendulás aroma, vagy illat anyagot!

 karamell készítés

Elkészítés:

A hozzávalókat egy lábosba összeöntöm, és alacsonyabb fokozaton 25 percig forralom. A végén már folyamatosan kell kevergetni. Ha kész kivajazott sütőpapírra öntöm (mint utóbb kiderült, nem is muszáj formába önteni, mivel elég sűrű lesz a végére). Kb. fél óra múlva elég jól meghúz, ekkor vajazott ollóval 1 cm-es csíkokat vágtam (egyszerre egyet), amit 1cm-es kockákra, háromszögekre vágtam fel.

készítés menete

Másnap zsírpapírba csomagoltam egyenként a cukorkákat. Ebből a mennyiségből 36 dkg cukor lett, összesen 150 db.

 A készítés menete látható a fenti képen lépésről lépésre.

 kész cukorka csomagolva

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sütőtökös rétes levendulával
Gyógynövényes ringló dzsem
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Yule Love levendulás pogácsa
Levendulás őszibarack jégkása
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
A levendula a csábítás virága
A levendula szappan titka
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Levendulás méz készítése
Fenyőméz recept köhögés ellen
Levendulás mákos fagyi
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Őszibarack lekvár levendulával
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Levendula olaj masszázshoz
Süteményre festett levendula csokor
Rizottó levendulával
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendulás tej tejhabbal
Levendulás rózsa lekvár
Kávé levendulás tejhabbal
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Kövess minket: