Levendulás tejkaramell cukorka

Nagy várakozással vágtam bele ebbe a munkába, és az eredmény minden várakozásomat felülmúlta. Egy olyan levendulás cukrot akartam alkotni, amiben lehelet finoman átsejlik a levendula aromája, de nem az a kizárólagos íz, és emellett nem akartam egy “sima” cukorból készült cukrot.

Így jutottam el az ötletig, hogy a tejkaramellát ötvözöm a levendulával, és az eddigi vélemények alapján, valami fantasztikus íz született.

Egy olyan cukorka született, ami nem omlós, hanem teljesen kemény, cukor állagú, szopogatható, de rágcsálható is, és minden szopogatásnál átsejlik a karamell ízén a levendula.

Kóstolást tartottunk

Kicsit izgultam, hogy másoknak vajon hogy ízlik, ez a nem mindennapi cukorka, ezért több ismerősömmel (kicsikkel és nagyokkal) megkóstoltattam az alkotást. A levendula fanok persze odáig voltak, de volt olyan, aki még soha életében nem kóstolt semmilyen levendulásat, és az volt az első reakciója, hogy ez fantasztikus, hol lehet ilyent venni :)) Szinte senki nem akarta elhinni, hogy ez egy házi készítésű cukorka.

Nemsokára meg is lehet majd vásárolni a készülő webshopunkban, de addig is a vállalkozó kedvűek számára leírom az elkészítés módját. Ha elkészíted a receptet, kérve kérlek, hogy írj egy hozzászólást, hogy nálatok milyen volt a fogadtatása!

Levendulás cukorka hozzávalói:

250 ml tejszín (én 20%-ost használtam)

250 gr cukor

6 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

6 dkg levendulás méz (elkészítését lásd itt >>
Ez a mennyiség egy nagy evőkanálnyinak felel meg.

3 csipet só

8-10 csepp Tihanyi levendula olaj (Lavandula Angustifolia) -


FONTOS: csakis tiszta, desztillációval nyert 100% tisztaságú valódi levendulaolajat használjunk, semmiképpen nem valami levendulás aroma, vagy illat anyagot!

 karamell készítés

Elkészítés:

A hozzávalókat egy lábosba összeöntöm, és alacsonyabb fokozaton 25 percig forralom. A végén már folyamatosan kell kevergetni. Ha kész kivajazott sütőpapírra öntöm (mint utóbb kiderült, nem is muszáj formába önteni, mivel elég sűrű lesz a végére). Kb. fél óra múlva elég jól meghúz, ekkor vajazott ollóval 1 cm-es csíkokat vágtam (egyszerre egyet), amit 1cm-es kockákra, háromszögekre vágtam fel.

készítés menete

Másnap zsírpapírba csomagoltam egyenként a cukorkákat. Ebből a mennyiségből 36 dkg cukor lett, összesen 150 db.

 A készítés menete látható a fenti képen lépésről lépésre.

 kész cukorka csomagolva

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levendula olaj masszázshoz
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Levendulás mézeskalácsok - interjú
A levendula szappan titka
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Gyógynövényes ringló dzsem
Rizottó levendulával
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Yule Love levendulás pogácsa
Fenyőméz recept köhögés ellen
Levendulás méz készítése
Levendulás tej tejhabbal
Kávé levendulás tejhabbal
Sütőtökös rétes levendulával
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Levendulás rózsa lekvár
Süteményre festett levendula csokor
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendulás őszibarack jégkása
A levendula a csábítás virága
Levendulás mákos fagyi
Őszibarack lekvár levendulával
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Kövess minket: