A hűvösebb időkben jól esik esténként egy kis levendulás finomság. Ebben a receptben két nagy kedvencemet ötvöztem, a levendulát és a forró vaníliás tejet. A remek nyugtató hatású ital többféle összetevővel is elkészíthető, de az elkészítési mód ugyanaz.
Ha nincs szárított levendulánk, vásároljunk a patikában vagy Herbáriában levendula teát, ez is csak szárított levendulát tartalmaz. A levendulás tej többféle variációban is elkészíthető, az instant variációkhoz elég a levendulás méz, vagy a levendulás cukor is.
1. 1 pohár tej, beleszórva 1-2 ek. szárított levendulavirág (levendula tea), 1-2 kk. cukor + 1/4 csomag vaníliás cukor
2. 1 pohár tej + 2 kk. levendulás méz + 2 ek. szárított levendula virág
3. 1 pohár tej + 2 kk. levendulás cukor
A tejet a hozzávalókkal mikróban 1,5 perc alatt felmelegítem vagy felforralom. Ez után egy szűrőn keresztül leszűrőm, és egyből a kézi tejhabosítóba öntöm, majd jól felhabosítom. Isteni vendégváró ital is lehet belőle!