Őszibarack lekvár levendulával

Levendulás őszibarack lekvár

A levendula szinte mindenféle gyümölccsel párosítható, főleg azoknak az gyümölcslekvároknak az íze dobható fel vele, melyek egyébként nem annyira aromásak. A levendula kiválóan passzol a sárgabarackhoz, eperhez, és pl. a most aktuális őszibarackhoz is. Ebben a receptben ráadásul semmilyen tartósítót nem használtunk.

A levendulás őszibarack lekvár hozzávalói:

2 kg meghámozott, apróra vágott őszibarack
40 dkg nádcukor
2 dl levendula szirup
2 ek szárított levendula virág
1 ek citromsav

Elkészítés:

A hozzávalókat felforraljuk, és közepes lángon néha megkeverve a megfelelő állag eléréséig, kb. 1,5 órát főzzük. A levendulát a vége felé szórjuk bele, hogy minél több illóanyag maradjon a lekvárban. Ez után forrón kifertőtlenített üvegekbe töltjük, pár percre fejre állítjuk, majd szárazd dunsztban takarók közt vagy hűtőtáskában hagyjuk kihűlni. Ez után akár rendezhetünk is egy kóstolót mézes kalácson.

A levendulás őszibarack lekvár receptjét Erika küldte be, mely megtalálható a blogján is. Köszönjük!

Fotó: Sass Erika

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendulás őszibarack jégkása
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Levendulás mákos fagyi
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Kávé levendulás tejhabbal
Yule Love levendulás pogácsa
Sütőtökös rétes levendulával
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Levendulás tej tejhabbal
Fenyőméz recept köhögés ellen
A levendula a csábítás virága
Süteményre festett levendula csokor
A levendula szappan titka
Rizottó levendulával
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Levendula olaj masszázshoz
Őszibarack lekvár levendulával
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendulás méz készítése
Levendulás rózsa lekvár
Kövess minket: