Levendulaszörp 1. verzió

A levendula szörpnek számtalan elkészítési lehetősége van. Ebben a receptben a citromos levendula szörpöt mutatjuk be, amiből kiváló nyári frissítő készíthető.

 

Hozzávalók:
6 bögre cukor
6 (lehetőleg bio) citrom héja és leve
2 bögre víz
2 bögre levendulavirág

Elkészítés:
A cukrot, a citromhéjat és a citromlevet a vízzel forrald fel egy lábasban. Amikor a cukor már teljesen elolvadt, szórd bele a levendulavirágokat, zárd el a lángot. A főzetet lefedve hagyd néhány órára pihenni. Ezután szűrd le és forrald fel újra. A szörpöt forrón töltsed előzőleg sterilizált üvegekbe, majd száraz dunsztban néhány nap alatt hagyd kihűlni.

A recept a 2 havonta megjelenő Csocsodalom Magazinban jelent meg, mely online olvasható és letölthető: csocsodalom.hu

Fotó CC 2.0 license:

stu_spivack, Flickr

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Fenyőméz recept köhögés ellen
A levendula szappan titka
Levendula olaj masszázshoz
Sütőtökös rétes levendulával
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Levendulás méz készítése
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendulás rózsa lekvár
Levendulás mákos fagyi
Levendulás őszibarack jégkása
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Levendulás tej tejhabbal
Őszibarack lekvár levendulával
Gluténmentes levendulás sós keksz
Yule Love levendulás pogácsa
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Rizottó levendulával
Süteményre festett levendula csokor
A levendula a csábítás virága
Kávé levendulás tejhabbal
Kövess minket: