Faragott levendula babák

levendulás manó

Mi van akkor, ha egy kis manó nagyon megszereti a levendulát? Átalakul levendula manóvá :) Az alábbi kreatív ötletet ügyes kezű anyukák az apukákkal együttműködve könnyen elkészíthetik csemetéiknek.

 Az elkészítéshez kell egy gyalult fenyő deszka, dekopír fűrész és egy fa égető páka (hivatalos nevén pirogravírozó páka) valamint némi vízfesték vagy akril festék. Ja és egy éles kés a faragáshoz és egy kis csiszoló papír, hogy simább éleket kapjunk.

A faragott levendula baba elkészítése:

 1. A fenyő deszkára felrajzoljuk nagyjából a leendő formát, és a dekopír fűrésszel kivágjuk, majd az éles késsel, szikével megfaragjuk a széleket, csiszolópapírral puhára csiszoljuk a széleket, nehogy a kis gyermekkezekbe szálka akadjon a használat során.

 2. Ceruzával rajzoljuk fel a mintát, majd az égető páka egyik legkisebb mintázójával égessük bele az előre felrajzolt mintát a fenyő deszkába. Nem kell túl erősen nyomni, mert akkor pöttyözött lesz a végeredmény. Ha először csinálsz ilyent, érdemes egy próba darabon kísérletezni és egy kis gyakorlatot szerezni. A fa égető páka kapható bármelyik barkácsboltban, de néha a Lidl is kínálatába veszi 1-2000 Ft körüli áron.

 3. Fessük ki a mintát, és kész is vagyunk. Csecsemő szájába azért ne adjuk, vagy ha mégis ezt szeretnénk, akkor csak később fessük ki, ha már nem veszi a szájába.

faragott baba

 Fotók: Rjabinnik and Rounien CC licensz

Ez is érdekelhet - Kreatív

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendula quilling készítése lépésről lépésre
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
A levendula szappan titka
Imádom a levendulát - interjú
Levendula ékszer üvegből
Levendula olaj masszázshoz
Levendula koszorú morzsolt levendulából
A levendula a csábítás virága
Faragott levendula babák
Levendula koszorú készítése – VIDEÓ
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Lila orgona koszorú készítése
Kövess minket: