Vendégváró finomság rágcsálni való, egy pohár vörösbor mellé valódi novemberi levendulákból :)
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 50 dkg kukoricaliszt, 1 dl tej (1,5%-os), 1 cs. élesztő, 2 tojás, 15 dkg zsír, 5 dl tejföl (12%-os), 2 evőkanálnyi levendula virág
Elkészítés: A sós vízben megfőtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, és a kukoricaliszttel összekeverjük. Langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. Hozzáadunk 1 tojást, a zsírt és a tejfölt, levendula virágot, megsózzuk, jól összedolgozzuk, majd kb. egy-másfél órát pihentetjük. A tésztát háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formára vágjuk, vagy akár pogácsa is lehet belőle. Sütőlapra helyezzük, tetejét felvert tojással megkenjük, lenmagot szórunk rá.
Fotó és recept: Sass Erika, Életinfo.hu. Köszönjük!!!