Gluténmentes levendulás sós keksz

Vendégváró finomság rágcsálni való, egy pohár vörösbor mellé valódi novemberi levendulákból :)

 

Hozzávalók: 50 dkg burgonya,  50 dkg kukoricaliszt,  1 dl tej (1,5%-os),  1 cs. élesztő, 2 tojás,  15 dkg zsír,  5 dl tejföl (12%-os), 2 evőkanálnyi levendula virág

Elkészítés: A sós vízben megfőtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, és a kukoricaliszttel összekeverjük. Langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. Hozzáadunk 1 tojást, a zsírt és a tejfölt, levendula virágot, megsózzuk, jól összedolgozzuk, majd kb. egy-másfél órát pihentetjük. A tésztát háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formára vágjuk, vagy akár pogácsa is lehet belőle. Sütőlapra helyezzük, tetejét felvert tojással megkenjük, lenmagot szórunk rá.

Fotó és recept: Sass Erika, Életinfo.hu. Köszönjük!!!

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Levendulás őszibarack jégkása
Rizottó levendulával
Fenyőméz recept köhögés ellen
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Levendulás rózsa lekvár
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Yule Love levendulás pogácsa
Süteményre festett levendula csokor
Levendula olaj masszázshoz
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Sütőtökös rétes levendulával
Gyógynövényes ringló dzsem
Kávé levendulás tejhabbal
A levendula a csábítás virága
A levendula szappan titka
Levendulás mákos fagyi
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendulás méz készítése
Őszibarack lekvár levendulával
Levendulás tej tejhabbal
Kövess minket: