Gluténmentes levendulás sós keksz

Vendégváró finomság rágcsálni való, egy pohár vörösbor mellé valódi novemberi levendulákból :)

 

Hozzávalók: 50 dkg burgonya,  50 dkg kukoricaliszt,  1 dl tej (1,5%-os),  1 cs. élesztő, 2 tojás,  15 dkg zsír,  5 dl tejföl (12%-os), 2 evőkanálnyi levendula virág

Elkészítés: A sós vízben megfőtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, és a kukoricaliszttel összekeverjük. Langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. Hozzáadunk 1 tojást, a zsírt és a tejfölt, levendula virágot, megsózzuk, jól összedolgozzuk, majd kb. egy-másfél órát pihentetjük. A tésztát háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formára vágjuk, vagy akár pogácsa is lehet belőle. Sütőlapra helyezzük, tetejét felvert tojással megkenjük, lenmagot szórunk rá.

Fotó és recept: Sass Erika, Életinfo.hu. Köszönjük!!!

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Süteményre festett levendula csokor
Őszibarack lekvár levendulával
A levendula a csábítás virága
Levendulás őszibarack jégkása
Levendula olaj masszázshoz
Rizottó levendulával
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Yule Love levendulás pogácsa
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Kávé levendulás tejhabbal
Levendulás mákos fagyi
Levendulás tej tejhabbal
Levendulás rózsa lekvár
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
Levendulás méz készítése
Sütőtökös rétes levendulával
Gluténmentes levendulás sós keksz
Fenyőméz recept köhögés ellen
Levendulás mézeskalácsok - interjú
A levendula szappan titka
Kövess minket: