Gluténmentes levendulás sós keksz

Vendégváró finomság rágcsálni való, egy pohár vörösbor mellé valódi novemberi levendulákból :)

 

Hozzávalók: 50 dkg burgonya,  50 dkg kukoricaliszt,  1 dl tej (1,5%-os),  1 cs. élesztő, 2 tojás,  15 dkg zsír,  5 dl tejföl (12%-os), 2 evőkanálnyi levendula virág

Elkészítés: A sós vízben megfőtt burgonyát burgonyanyomón áttörjük, és a kukoricaliszttel összekeverjük. Langyos tejben feloldjuk az élesztőt, és hozzáadjuk a kukoricalisztes burgonyához. Hozzáadunk 1 tojást, a zsírt és a tejfölt, levendula virágot, megsózzuk, jól összedolgozzuk, majd kb. egy-másfél órát pihentetjük. A tésztát háromszor egymás után hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formára vágjuk, vagy akár pogácsa is lehet belőle. Sütőlapra helyezzük, tetejét felvert tojással megkenjük, lenmagot szórunk rá.

Fotó és recept: Sass Erika, Életinfo.hu. Köszönjük!!!

Ez is érdekelhet - Recept

Previous Next
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Levendulás méz készítése
Őszibarack lekvár levendulával
Levendulás mézeskalácsok - interjú
Sütőtökös rétes levendulával
Levendulás rózsás cseresznyés pite
Kérdések és válaszok a házi szappanokról
Levendulás rózsa lekvár
Levendulás őszibarack jégkása
Levendulás olívaolaj szappan készítése – VIDEÓ
Kávé levendulás tejhabbal
Gyógynövényes ringló dzsem
Levendulás méz készítése házilag - VIDEÓ
Fenyőméz recept köhögés ellen
Süteményre festett levendula csokor
Gluténmentes levendulás sós keksz
Levendula Fotópályázat 2012 - Díjazott képek
Levendulás mákos fagyi
Yule Love levendulás pogácsa
Levendula olaj masszázshoz
Rizottó levendulával
Aszalt áfonyás levendulás joghurt
A levendula szappan titka
A levendula a csábítás virága
Vadringló dzsem recept lépésről lépésre képekkel
Levendulás tej tejhabbal
Kövess minket: