A képviselőfánk egy egyszerű de igazán "elegáns" és finom sütemény, most egy kicsit megbolondítjuk egy újfajta töltelékkel.
2 dl vizet felforralok 10 dkg vajjal (margarinnal), és beleöntök egyszerre 20 dkg lisztet.
Egy ilyen nagy gombóccá kell összeállnia a tésztának. Ezt gyorsan áttöltöm a robotgépbe, de szerintem a kézi robotgép is ugyanolyan jó. Ez után keverem egy kicsit, majd egyenként hozzáadok 5 tojást.
Mindig a következő tojás hozzáadása előtt alaposan el kell dolgozni a tésztát, hogy teljesen felvegye a tojást. Közben begyújtom a sütőt 200 C-ra.
Közben előkészítettem egy tepsit, amit kibéleltem sütőpapírral. Én barna szilikonos sütőpapírt használok, az vált be a legjobban, és akár többször is felhasználható.
Ez után két kiskanállal gömböcöket formálok, amit kb. 2 cm-re egymástól a sütőpapírra halmozok.
A tepsit berakom a sütőbe és kb. 25-27 percig sütöm 200 fokon. Fontos, hogy a sütőt ne nyissuk ki, legfeljebb a sütés vége felé, különben összeeshet a tészta! Ha nagyobb halmokat készítünk, akkor 30 perces sütési idővel számolhatunk.
A fánkok tetejét egy éles késsel levágjuk.
A képviselőfánk belseje üres, ebbe töltjük az alábbi tölteléket:
1 pohár natúr joghurtot összekevertem ugyanannyi tejszínhabbal (épp flakonos volt kéznél), és 3 ek. házi készítésű levendulás mézzel.
Ezt a keveréket kanalaztam kiskanállal a fánkok közepébe. Íme az eredmény:
Levendulás képviselőfánk :) A képviselőfánk receptjéért örök hálám Hertának!